Händlerlinks
“FIN-Slide staat voor een maximaal gereduceerde look.”
Finstral-raamadviseuse Lorraine Elsman: FIN-Slide.
“FIN-Slide staat voor een maximaal gereduceerde look.”
Esthetisch minimalistisch, functioneel perfect. Finstral-raamadviseuse Lorraine Elsman weet als geen ander wat belangrijk is bij het kiezen van hefschuifdeuren en legt uit waarom het FIN-Slide assortiment nu nog slanker, stijlvoller en doordachter is.

De trend naar steeds grotere glasoppervlakken zet onverminderd door. Geldt dat ook voor hefschuifdeuren?
Absoluut. De trend naar hefschuifdeuren met slanke profielen zet absoluut door. Vooral de vraag naar hoogwaardige uitvoeringen van onze FIN-Slide met kaderoverdekkend glas, hout aan de binnenzijde en hoogwaardige grepen neemt bovengemiddeld snel toe. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat we met ons nieuw assortiment hefschuifdeuren nog meer mogelijkheden kunnen bieden.

Om welke nieuwe mogelijkheden gaat het dan precies?
Met FIN-Slide bieden we een bijna volledig uit glas bestaande hefschuifdeur. En nu is FIN-Slide ook verkrijgbaar in nog grotere formaten: tot 5,96 meter in de breedte en 2,80 meter in de hoogte. Daarnaast zijn de profielbreedtes van de Slim-line uitvoering teruggebracht van 8,4 naar 6 cm, een hele duimbreedte dus. Het frame kan zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde verdoken worden uitgevoerd. In de Nova-line uitvoering kunnen, dankzij het gebruik van gelaagd glas, ook profielbreedtes van een quasi onzichtbare 2 cm worden gerealiseerd. Voor veel licht en een maximaal gereduceerde look.

Zijn er nog andere voordelen, behalve dan dat het er mooi uitziet?
Bij de uitvoering met kaderoverdekkend gelaagd glas verdwijnt het frame van het vaste deel aan de buitenzijde als het ware achter dit glas. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook onderhoudsvriendelijk: er zijn dan geen hoekjes en kantjes meer waarin bladeren, vuil en strooizout zich kunnen ophopen.

Finstral staat voor keuzerijkdom en maximale vormgevingsvrijheid. Legt u de lat ook hoog bij de vormgevingsmogelijkheden van hefschuifdeuren?
Dit was voor ons een erg belangrijk punt bij de vernieuwing van het FIN-Slide assortiment. Als materiaal voor het raamwerk biedt Finstral voor de buitenzijde kunststof of aluminium aan, en voor de binnenzijde ook nog eens hout of de Cristal-uitvoering met kaderoverdekkend glas. En dat in meer dan 250 kleuren en soorten oppervlakken: van subtiel glanzend aluminium in effectkleur Sablé tot gesatineerde, volledig in zijdegrijs doorgekleurde kunststof of geolied eikenhout. Bovendien openen we met de innovatieve designoptie “Inlay” vrijwel oneindige mogelijkheden als het gaat om de materiaalkeuze bij het vormgeven van het interieur. Keramiek, edelhout of metaal: je kunt kiezen uit in totaal 22 oppervlakken die in de vorm van inlegstukken worden aangebracht in een draagprofiel. Voor de grepen kunnen klanten kiezen uit acht hoogwaardige designseries, en bij wijze van stijlvol detail is voor de buitenzijde ook een greepmossel in raamkleur verkrijgbaar.

Kan FIN-Slide ook punten scoren op vlak van warmte-isolatie, zonwering en ventilatie?
Met een thermische isolatie tot UW 0,81 W/m²K bereikt de hefschuifdeur topwaarden op dat vlak. Daar zijn we trots op. En zoals altijd bij grote glasoppervlakken beveelt Finstral bij FIN-Slide het gebruik van zonwerend glas aan. Met onze geavanceerde Sun-Control beglazing kan de warmte-inbreng met ongeveer 40% worden verminderd in vergelijking met normale dubbele beglazing, terwijl de lichtdoorlatendheid slechts 10% lager is. Hierdoor baden de ruimtes in het licht zonder dat ze snel te warm worden. We hebben ook gedacht aan de mogelijkheid van beveiligde kierventilatie of een bijkomende ventilatievleugel.

Hoe zit het met de bediening? Hefschuifdeuren kunnen wel een paar honderd kilo wegen…
Dat is waar, maar de bediening van de FIN-Slide is kinderspel. Dankzij de rollers van hoge kwaliteit loopt de schuifdeur aangenaam soepel. De vleugel wordt bij het openen iets opgetild, bij het sluiten zakt hij weer neer op de dorpel: deze mechaniek maakt schuifdeuren met een zeer vlakke dorpel en een zeer hoge dichtheid mogelijk. De FIN-Slide kan dus zonder problemen op de klassieke manier handmatig worden bediend. Als optionele comfortoptie bieden we de Soft-Stop-functie aan. Deze zorgt ervoor dat de hefschuifdeur net voor de eindstand zachtjes tot stilstand komt. Maximaal bediencomfort wordt bereikt met de gemotoriseerde variant. Deze opent en sluit volledig automatisch met één druk op de knop.

“FIN-Slide staat voor een maximaal gereduceerde look.”
Raamadviseuse Lorraine Elsman uit Apeldoorn weet precies wat haar klanten willen. Of het nu gaat om ramen of schuifdeuren – alles moet met alles gecombineerd kunnen worden en bij de architectuur van het huis passen.
“FIN-Slide staat voor een maximaal gereduceerde look.”
In de Finstral Studio kunnen geïnteresseerden het ruime aanbod aan functies en de overtuigende look van het assortiment schuifdeuren live ervaren.
Nog niet genoeg?
Meer interessante dingen om te lezen vindt u hier.
 
PageConfig.OriginalHttpReferrer: https://finstral.com/en/trading-partner/eco-logis-concept/54-1234.html
PageConfig.OriginalQueryString: